dinsdag, 3. januari 2006 - 10:02

Innovatieprijs voor archeologen gemeente Zwolle

Zwolle

De archeologen van de gemeente Zwolle hebben de gemeentelijke Innovatieprijs 2005 gewonnen. Dat is maandagochtend 2 januari 2006 bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsontbijt voor alle medewerkers van de gemeente.

De winnaars ontwierpen een systeem van classificeren van archeologische opgravingen. Volgens de jury was het de meest innovatieve nominatie voor de felbegeerde prijs.
De gemeente Zwolle reikt jaarlijks de Innovatieprijs uit aan de ambtenaar, werkgroep of afdeling die het afgelopen jaar het meest innovatief aan de slag is geweest. Uit een reeks genomineerden kiest een jury het meest vernieuwende, creatieve, inspirerende idee.
Volgens wethouder Erik Dannenberg, voorzitter van de jury, had de organisatie met alle zeven genomineerden goud in handen. Hij roemde de kwaliteit van alle nominaties en prees de inzet en betrokkenheid van de genomineerden.

Burgemeester Henk Jan Meijer reikte de Innovatieprijs uit. “Goede prestaties verdienen navolging�, motiveerde hij maandagochtend de aandacht die Zwolle besteedt aan innovatie, met als hoogtepunt het jaarlijks toekennen van de Innovatieprijs. Over de winnaar zei hij: “Het gaat om een project dat met kop en schouders overal bovenuit steekt. Het project is het resultaat van twintig jaar innoveren en in 2005 werd dat intelligent samengebracht. Het is een project dat een uitstraling heeft die Zwolle en Nederland misschien wel ver te buiten gaat. Zwolle loopt hiermee voorop en daar zijn we beretrots op!�
Provincie:
Tag(s):