donderdag, 5. januari 2006 - 17:14

Inschrijving Super Aguri bijna geregeld

Alleen de betaling van het inschrijfgeld bij de FIA staat de toetreding van het nieuwe Formule 1-team van Aguri Suzuki nog in de weg. Het gaat om een bedrag van 48 miljoen dollar.

Eind vorig jaar werd het verzoek tot toetreding door de FIA afgewezen omdat het bedrag nog niet betaald was. Begin volgende week krijgt de FIA een garantie dat het bedrag rond is. Volgens de FIA zijn alle teams akkoord met de komst van Super Aguri en zal het team officieel toegang krijgen tot het Formule 1-startveld, zodra de financiële garanties zijn binnengekomen.

Bij het verkrijgen van de benodigde steun van de andere teams werd teamleider Aguri Suzuki gesteund door Bernie Ecclestone. Suzuki gaf daarbij de garantie dat het team inzet op een langere periode in de Formule 1 en dus niet mee zal gaan met fabrikanten, zodra zij een eigen kampioenschap zouden beginnen.

Formule 1-kenners zijn verbaasd over de steun van Ecclestone. Een belangrijke partner van Super Aguri is Honda. Een fabrikant die ook nadrukkelijk betrokken is bij het op te richten fabrikantenkampioenschap.
Categorie:
Tag(s):