donderdag, 28. september 2006 - 0:23

Inter moet zich schamen

In Groep B van de Champions League heeft Bayern München Internazionale een pijnlijke nederlaag toegebracht. De Duitsers wonnen met 0-2 in Milaan.

Bij Bayern startten Mark van Bommel en Roy Makaay in de basis. Zlatan Ibrahimovic begon in de eerste elf bij Inter, maar hij maakte de zestig minuten niet eens vol. De spits kreeg binnen het uur al zijn tweede gele kaart en benadeelde daarmee zijn ploeg enorm.

Bayern speelde de bal vervolgens geduldig rond en werd beloond voor het wachten. Claudio Pizarro, van het weekend nog gepakt wegens dronken autorijden, prikte in de 81ste minuut de 0-1 binnen. WK-ster Fabio Grosso kon het allemaal niet meer aanzien en deelde een elleboogstoot uit aan Willy Sagnol. Ook hij kon voortijdig inrukken. In alle tumult kregen ook nog de teammanagers Uli Hoeness en Predrag Mijatovic de rode kaart voor onbehoorlijk gedrag. Lukas Podolski, ingevallen voor Makaay, maakte vervolgens de vernedering van Inter compleet.

In dezelfde groep hebben Sporting Lissabon en Spartak Moskou eerder deze dag de punten gedeeld: 1-1.

De thuisploeg kwam al na vier minuten op voorsprong door een pegel van Boyarintsev. De Portugezen scoorden in de tweede helft de gelijkmaker via Nani. Bij Spartak mocht Quincy Owusu-Abeyie tien minuten voor tijd invallen in deze memorabele wedstrijd. Het betrof hier namelijk het eerste Champions League-duel op kunstgras. Niet dat beide ploegen daar veel plezier van hebben ondervonden, want de bal stuiterde alle kanten op de verschrikkelijke grasmat op.

Bayern staat fier aan kop met zes punten uit twee duels. Sporting Lissabon volgt met vier en Spartak staat derde met één punt. Inter bungelt troosteloos onderaan met nul punten uit twee wedstrijden.