maandag, 12. juni 2006 - 23:04

Italië geeft tegen Ghana visitekaartje af

Italië heeft vanavond gedaan wat het moest doen: winnen van Ghana. In een aantrekkelijke wedstrijd won de ploeg van bondscoach Marcello Lippi met 2-0 van de fysiek sterke Afrikanen.
De eerste helft golfde het spel heen en weer. Luca Toni bezorgde met zijn enorme loopvermogen de Ghanese verdediging handen vol werk. Na tien minuten kreeg de spits van Fiorentina een kans om de score te openen, maar hij kwam net tekort om een voorzet binnen te tikken. Achter hem stond Alberto Gilardino, die via de doelman de paal raakte.

In de 27e minuut liet Toni wederom zijn waarde zien. De Europees topscorer nam een voorzet knap onder controle en haalde vol uit. Zijn schot barstte op de lat boven doelman Kingston uiteen.

Ghana liet het niet op zich zitten en koos brutaal de aanval. De jonge ploeg van bondscoach Radomir Dujkovic kon meerdere malen gevaarlijk worden, maar de Italiaanse doelman Gianluca Buffon hield met gemak zijn doel schoon.

Op een psychologisch belangrijk moment, vlak voor rust, sloeg Italië toe. Andrea Pirlo probeerde het eens van afstand en zag zijn schot tegen de netten belanden.

In de tweede helft bleven beide ploegen de aanval zoeken, zodat de supporters waar voor hun geld kregen. Keeper Kingston onderscheidde zich door een aantal goede reddingen, terwijl hij in het begin van de wedstrijd nogal een onzekere indruk maakte.

Invaller Iaquinta besliste uiteindelijk de wedstrijd. Verdediger Samuel Kuffour ging ernstig in de fout, zodat de spits van Udinese vrij baan had. Hij passeerde Kingston en tikte eenvoudig de 2-0 binnen.

Met de overwinning en het vertoonde spel heeft Italië zich zeker laten gelden als één van de favorieten voor de wereldtitel.