donderdag, 28. september 2006 - 18:35

Jeltje van Nieuwenhoven wordt OV-ambassadeur

Den Haag

Minister Peijs van Verkeer heeft Jeltje van Nieuwenhoven benoemd tot ambassadeur voor het openbaar vervoer (OV). De benoeming gaat in op 1 oktober en is voor de duur van twee jaar. De OV-ambassadeur is een nieuwe functie.

Deze ambassadeur zorgt ervoor dat overheden en vervoerders de kansen en de mogelijkheden van het openbaar vervoer benutten. Dit moet leiden tot beter en sneller openbaar vervoer.

Voormalig Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven wordt het 'gezicht' van het OV en is ook het aanspreekpunt voor reizigersorganisaties. Verder gaat zij samen met overheden, bedrijven en reizigers de ambities voor het openbaar vervoer uit de Nota Mobiliteit concretiseren.

De OV-ambassadeur functioneert onafhankelijk van de minister en rapporteert periodiek aan de Tweede Kamer. De ambassadeur treedt niet in de formele bevoegdheden van de minister, overheden en bedrijven. Ook fungeert zij niet als scheidsrechter.

De komende periode moet uitwijzen welke kwesties de partijen in het openbaar vervoer bij de OV-ambassadeur willen neerleggen. Ook moet nog duidelijk worden welke taken de ambassadeur zelf zal oppakken.
Provincie:
Tag(s):