dinsdag, 15. augustus 2006 - 22:45

Jong Duitsland op z'n Duits naar 2-2 tegen Oranje

Het stadion van SV Meppen was vanavond zeer goed gevuld. De toeschouwers waren afgekomen op het duel tussen Jong Duitsland en Jong Oranje. Een vriendschappelijke wedstrijd, maar wel een treffen met dé Europees kampioen.

Bij Jong Oranje stonden vier debutanten in het veld, namelijk Ryan Donk (RKC Waalwijk), Julian Jenner (AZ), Ryan Babel (Ajax) en Otman Bakkal (FC Twente). Ondanks de nieuwe namen zette de equipe van bondscoach Foppe de Haan een goede match neer.

Na een kwartier spelen kwam Oranje op voorsprong. Na knullig uitverdedigen kwam de bal bij Jenner, die een mannetje uitspeelde en met links snoeihard doeltreffend uithaalde.

Nog geen minuut later kregen de Duitsers een ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Roberto Hilbert kreeg het voor elkaar om voor open doel de bal naast te werken.

Vlak voor rust stond dan alsnog de gelijkmaker op de borden. Bayer Leverkusen-aanvaller Stefan Kiessling stond op de goede plaats om een voorzet van de rechterkant binnen te werken.

In de tweede helft bleef Oranje de sterkste ploeg, maar kon ook de thuisploeg regelmatig gevaarlijk worden. Twee invallers aan Nederlandse kant zorgden voor wederom een voorsprong van Jong Oranje. Feyenoorder Tim Vincken liep een Duitse verdediger eruit, maar werd nog licht aangeraakt. Hij liet zich slim vallen en hoorde de scheidsrechter voor een penalty fluiten. Eljero Elia (ADO Den Haag) wist wel raad met dit buitenkansje en schoot onhoudbaar zijn ploeg op 1-2.

Oranje dacht de winst al binnen te hebben, maar -hoe kan het ook anders- Duitsland kwam in blessuretijd toch nog langszij. Piotr Trochowski mocht na een handsbal van Jeroen Drost -die daarvoor een rode kaart kreeg- aanleggen van elf meter. In eerste instantie zag hij keeper Kenneth Vermeer op zijn weg, maar in de rebound schoot hij alsnog raak.