woensdag, 24. mei 2006 - 20:32

Jong Oranje begint met nederlaag

Jong Oranje is het EK in Portugal begonnen met een nederlaag. In het eerste groepsduel was Oekraïne te sterk: 2-1. Een zwak Nederlands elftal kwam vlak voor rust op achterstand, nadat Milevskiy een strafschop versierde.

De sterke aanvaller ging theatraal naar de grond bij een ingreep van doelman Kenneth Vermeer. Milevskiy benutte zelf de strafschop met een stiftje door het midden.

Al snel in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Rechtsback Paul Verhaegh sloot bij een vrije trap van Oekraïne te laat aan bij de rest van de defensie, waardoor de Oost-Europeanen met vier man voor Vermeer kwamen. Milevskiy legde de bal breed op Fomin, die hem eenvoudig tegen de touwen trapte. In de blessuretijd kopte Gijs Luirink nog een corner binnen, maar de treffer kwam te laat.

Later op de avond spelen de andere twee groepsgenoten, Italië en Denemarken, tegen elkaar.