donderdag, 6. april 2006 - 8:52

Juve kan Arsenal niet verontrusten

Voor het eerst in de historie van de club heeft Arsenal zicht geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Een 0-0 op bezoek bij Juventus in Turijn volstond ruimschoots voor die mijlpaal, nadat de Londenaren vorige week in eigen huis al met 2-0 hadden gewonnen van de Oude Dame.

De aanstaande landskampioen van Italië moest vanavond in eigen huis tweemaal scoren. Toch kreeg niemand en Delle Alpi de indruk dat Juventus ook daadwerkelijk een tweetal treffers najoeg. De ploeg van trainer Capello vormde in de eerste helft nauwelijks een bedreiging voor The Gunners. Afstandschoten van Zambrotta en Chiellini en een omhaal van Trezeguet, waren niet eens echte mogelijkheden. Inzetten van Henry en Reyes verdienden dat predikaat wel. Tweemaal was doelman Buffon echter op zijn hoede.

De sluitpost van de Italiaanse nationale ploeg was ook na rust weer op zijn hoede. Ditmaal keerde hij een schot van Fabregas. Pas halverwege de tweede helft leek Juventus te beseffen wat er op het spel stond. Eindelijk zocht het de aanval, wat Lehman noodzaakte tot saves op kansen van Nedved en Trezeguet. De druk die Juve ontwikkelde luwde na 77 minuten echter totaal. Toen was het Nedved die met zijn tweede gele kaart kon inrukken, wat er voor zorgde dat de wedstrijd als een nachtkaars uitging. Het was Arsenal een zorg, want met Villarreal als opponent ligt de weg naar de finale wagenwijd open.