dinsdag, 7. maart 2006 - 22:58

Juventus kruipt door het oog van de naald

Juventus kroop door het oog van de naald in haar achtste finale partij in de Champions League tegen Werder Bremen.

De eerste wedstrijd tussen de Italianen en de Duitsers eindigde in een 3-2 overwinning voor Werder. Juventus was er daarom in het eigen Delle Alpi alles aan gelegen om de schade beperkt te houden en zelf te winnen.

Dit lukte met de hakken over de sloot. Werder nam in Turijn brutaal de leiding door een doelpunt van de Fransman Micoud in de dertiende minuut. Voor De Oude Dame was het doelpunt van de Franse middenvelder een fikse domper, immers nu moesten de manschappen van Fabio Capello echt aan de bak. Voor rust werd er echter niet meer gescoord door beide ploegen.

De donderspeech van Capello in de rust zette de elf van Juventus op scherp. Via een doelpunt van Trezeguet in de 65-ste minuut kwam de ploeg uit Turijn langszij. De Braziliaan Emerson werd de held van de avond. Twee minuten voor tijd maakte hij de winnende treffer voor Juventus en zorgde voor een vervolg van zijn ploeg in het miljoenenbal.