donderdag, 5. januari 2006 - 17:28

Kanaalbrug Echt dreigt te worden afgesloten

Echt

De politie dreigt in overleg met gemeenten en Rijkswaterstaat de brug over het Julianakanaal in Echt voor alle verkeer af te sluiten. Wegens werkzaamheden aan de brug over het kanaal, is deze momenteel afgesloten voor auto en vrachtwagens, maar fietsers en voetgangers kunnen via de brug nog wel naar de andere kant van het kanaal.

De totale sluiting komt voort uit de vele vernielingen op de Aasterbergerweg bij de brug die plaatsvinden vooral in de ochtenden en tijdens het weekend. Onlangs heeft Rijkswaterstaat een waarschuwing naar buiten gebracht, maar de vernielingen gaan desondanks nog steeds door. De afgelopen weken zijn er diverse meldingen binnengekomen over betonnen voeten van afzetborden die op de weg worden gegooid. Daarnaast zijn er borden en afzethekken omgegooid en in het kanaal gesmeten. Verder zijn er waarschuwingslampen vernield.

Voorlopig blijft de politie extra alert en voert regelmatig surveillances uit. De politie vraagt verkeersdeelnemers om alert te zijn en verdachte situaties en tips door te geven aan de politie van Echt.
Provincie:
Tag(s):