dinsdag, 14. februari 2006 - 12:51

Kinderen mee op winkeldiefstalpad

Nijmegen

Een 65-jarige Nijmeegse en haar 35-jarige dochter die drie kinderen, twee van 8 en één van 13 jaar bij zich hadden, zijn maandag 12 februari betrapt bij het plegen van winkeldiefstal in de wijk Zwanenveld. Rond 14.45 uur kreeg de politie een melding dat een oma met drie kleinkinderen was aangehouden omdat zij winkeldiefstal hadden gepleegd.

Een andere vrouw had kans gezien, voordat zij aangehouden kon worden, de winkel te verlaten. De waarde van de gestolen levensmiddelen: magnums, kaas, blikjes tonijnmoot, suikerklontjes, een paprika, kindersnoepgoed en een zakje met vijf croissants was € 26,71.

Oma werd met de kinderen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau werden de ouders van de kinderen gebeld. De kinderen vertelden dat wel vaker naar de winkel gingen om te stelen. De vader van de kinderen kwam met de moeder en een zusje naar het politiebureau.

De moeder had de tas waarin de gestolen spullen zaten bij zich. Zij werd aangehouden. Zij verklaarde wel te moeten stelen om aan eten te kunnen komen. De winkelier heeft aangifte gedaan. De gestolen spullen werden teruggegeven. De politie zal het initiatief nemen dat een maatschappelijk zorgkader aan dit gezin aandacht zal geven.
Provincie:
Tag(s):