donderdag, 5. januari 2006 - 13:25

KLPD scant 1,7 miljoen kentekens

Driebergen

In 2005 heeft de unit Elektronisch Verkeers Toezicht van het Korps landelijke politiediensten(KLPD) 1.713.476 kentekens gescand tijdens 570 controles. Van de 228 voertuigen die zijn staande gehouden, bleken er negen gestolen te zijn. Dat heeft de KLPD donderdag bekend gemaakt.

De controles zijn uitgevoerd met de zogenaamde ‘catch-ken’ tijdens reguliere radarcontroles (540) en tijdens ‘stand alone’ controles (46). ‘Catch-ken’ is een digitaal kentekenleessysteem dat gekoppeld is aan het bestand van de Rijksdienst voor het Wegverkeer of door de politie is gevuld met kentekens ten behoeve van opsporing.

Dertig controles zijn uitgevoerd in samenwerking met diverse regiopolitiekorpsen. Onder de hits bevonden zich naast de gestolen voertuigen, geschorste kentekens en exportkentekens. In 18 gevallen was er sprake van kentekens die door het KLPD in het systeem zijn gebracht in verband het rijden zonder vervoersvergunning.

In 2006 zal het KLPD heeft het aantal ‘catch-ken’ apparaten uitbreiden van 6 naar 9 en zal hiermee naar verwachting 700 controles uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):