dinsdag, 25. april 2006 - 23:00

Laf Arsenal ontsnapt in Spanje

Arsenal heeft zich als eerst ploeg weten te plaatsen voor de finale van de Champions League op 17 mei in Parijs. De Engelsen speelden met 0-0 gelijk tegen Villarreal en daardoor had Arsenal genoeg aan de 1-0 overwinning van vorige week op Highbury. Arsenal speelde een ‘laffe’ pot tegen de Spanjaarden en ontsnapte in de laatste minuten van het duel door een gemiste strafschop van Riquelme.

De eerste helft tijdens Villarreal-Arsenal was allesbehalve wat de neutrale supporter zich vooraf had kunnen wensen. De Engelsen lieten de Spanjaarden het spel maken en zelf ondernamen de gasten nauwelijks iets. NOS-analyticus Youri Mulder ergerde zich tijdens de rust dan ook terecht aan de ‘vreselijk conservatieve houding’ waarmee Arsenal-coach Arsène Wenger zijn ploeg het veld in had gestuurd. De grootste kans voor de thuisploeg kon genoteerd worden in de veertigste minuut. Een voorzet vanaf rechts werd door de Mexicaan Guillermo Franco op het lichaam van de Duitse doelman Jens Lehmann gekopt.

Tijdens de rust vielen de lampen in -geheel Zuid-Europese stijl- uit, maar bij aanvang van de tweede helft kon er gelukkig toch weer gespeeld worden. Met aftrappen moest echter nog eventjes gewacht worden, omdat een supporter het veld betrad en Arsenal-aanvaller Thiery Henry alvast vertelde naar welke club hij volgend jaar moet verkassen. Met het Barcelona-tenue in de aanslag wist hij de Fransman te bereiken. De ‘Guardia Civil’ maakte echter hardhandig korte metten met het optreden van de fan.

De ‘Yellow Submarine’ schoot de tweede helft als een torpedo uit de lanceerbuis. Wederom was het Franco die de mogelijkheid kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De aanvaller kopte echter tot tweemaal toe een voorzet van rechts vlak langs het doel van Lehmann. Twintig minuten na rust was het de beurt aan Diego Forlan. De Uruguayaan in Spaanse dienst zag een afvallende bal voor zijn voeten terecht komen. Forlan wist het leer echter niet tegen de touwen te jagen. Drie minuten later dacht heel El Madrigal dat Franco dan eindelijk te scoren wist te openen. Het doelpunt werd echter –terecht- afgekeurd wegens buitenspel van de Zuid-Amerikaan.

Naar mate het einde naderde nam Villarreal steeds meer risico. De ploeg ging nog meer op de aanval spelen. In de 89ste minuut kreeg de thuisploeg op goedkope wijze een pingel. José Mari kreeg een duwtje in de rug van Clichy en de invaller ging gewillig liggen. Scheidsrechter Ivanov trapte in de fopduik van José Mari. De Argentijn Riquelme mocht vervolgens de klus gaan klaren, maar de druk bleek te groot te zijn. De sterspeler zag zijn penalty gestopt worden door Lehmann. Enkele minuten later floot de Russische leidsman af en was het sprookje van Villarrael in de Champions League afgelopen. En dat was jammer. Want Arsenal verdiende het om afgestraft te worden voor het laffe spel dat het gedurende de hele wedstrijd liet zien.