dinsdag, 3. januari 2006 - 9:58

Latijnse flair betovert op Nieuwjaarsconcert

Hengelo

Het Orkest van het Oosten onder leiding van Mexicaanse dirigent Carlos Miguel Prieto en met de Argentijnse Ingrid Fliter aan de piano speelde de sterren van de hemel tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert in het stadhuis van Hengelo.

Zo’n 1000 Hengeloërs werden met het thema van dit jaar “Bruisend Elegant�, door de muzikanten teruggevoerd naar het Europa van de 19de eeuw, met werken van Franse en Weense componisten. En zo werd traditiegetrouw met de burgemeester als gastheer ook in Hengelo het nieuwe jaar ingeluid.

De burgemeester verraste door het heft in handen te nemen en zelf het concert op originele wijze aan elkaar te praten. Tijdens zijn welkomstwoord benadrukte hij dat er in Hengelo veel beweging is. “Dat is goed, want een actieve sfeer in de stad betekent verdere ontwikkeling,� zei burgemeester Kerckhaert.

Hij sprak de hoop uit dat in 2006 inwoners, bedrijven en instellingen Hengelo in beweging zullen houden. Hij beloofde dat de gemeente in het komende jaar hiervoor de randvoorwaarden zal blijven scheppen, en waar nodig meer initiatieven zal nemen.

De nieuwjaarsreceptie voorafgaand aan het concert, waarbij elke Hengeloër welkom is, was dit jaar opnieuw goed bezocht en werd zoals gewoonlijk opgeluisterd door een bezoekje van de Hengelose carnavalsvereniging.
Provincie:
Tag(s):