zondag, 1. januari 2006 - 16:16

Liftend naar Hel

Wommels

Vanuit café Jimbar in Wommels vertrokken Nieuwjaardag, om 13.30 uur, 7 liftkoppels met als doel het plaatsje Hel in Polen. De liftwedstrijd die vijf jaar geleden als een kroegpraatje is ontstaan, is ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement.

Na de reisdoelen van de voorgaande edities in Italië, Luxemburg, Engeland en Zweden, moeten de lifters dus nu Hel in Polen zien te bereiken. Hel ligt op enkele tientallen kilometers afstand van de grote stad Gdansk en is rond deze tijd van het jaar een verlaten oord.

De reis is maar liefst 1148 kilometer, waarvan er minimaal 387 kilometer door polen gereisd moet worden. Mogelijk heeft dit de deelnemers afgeschrikt, zo waren er vorig jaar nog 12 koppels tegen 7 koppels dit jaar.

De koppels die dit jaar meedoen zijn: Tjitte Jelle Verbeek uit Easterein en Gertjan Hulzinga uit Groningen, Wybren Jorritsma uit Leeuwarden en Namkje Koudenburg uit Groningen, Tsjeard Hofstra uit Wommels en Niels Postma uit Sneek, Gertjan Brandsma en Frans Piter Terpstra beide uit Wommels, Sjoerd van Beem en Jan Stenekes beide uit Wommels, Klaas Malda uit Wageningen en Teade de Boer uit Leeuwarden, Bram van Beem uit Wommels en Beitske Kooistra uit Gau.
Provincie:
Tag(s):