zaterdag, 9. september 2006 - 16:57

Liverpool krijgt klop in Merseyside-derby

Liverpool reist met niet al te veel zelfvertrouwen af naar Eindhoven waar het dinsdag tegen PSV speelt in de Champions League. De ploeg van manager Rafael Benitez kreeg vandaag in de Merseyside-derby met 3-0 klop van Everton. Liverpool speelde zwak en wist geen moment te overtuigen.

Everton daarentegen zocht volop de aanval en wist zich gesteund door het zeer fanatieke thuispubliek. De Australisch international Tim Cahill zorgde na twintig minuten spelen voor de openingstreffer. Hij profiteerde van wanorde in de Liverpool-defensie en klopte Jose Reina door de benen.

Tien minuten later zette Johnson zijn ploeg al op 2-0. De international was veel sneller dan Sami Hyypia en zag Jamie Carragher volledig de bal missen. Met een simpele voetbeweging liet hij Reina kansloos in de korte hoek.

Vijf minuten na rust besloot Benitez in te grijpen en Dirk Kuyt in te brengen. De Nederlander kreeg één kans, maar bracht daar Everton-doelman Tim Howard niet mee in de problemen. Alleen Steven Gerrard kreeg nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

In blessuretijd was het weer de beurt aan Everton. Andy Johnson kreeg tot zijn grote verbazing de bal voor het inkoppen, nadat Reina opzichtig de fout inging. Johnson miste niet en liet de hondstrouwe aanhang wederom juichen.