vrijdag, 15. december 2006 - 14:35

Loodzware opdrachten AZ, Feyenoord en Ajax

Het lot is de overgebleven Nederlandse deelnemers aan het UEFA Cuptoernooi alles behalve gunstig gezind geweest. Zowel AZ, Feyenoord als Ajax treffen in de 1/16 finales de zwaarste tegenstander die ze gezien de manier waarop de loting 'gestuurd' werd, konden treffen.

AZ en Ajax spelen allebei eerst een uitwedstrijd. De Alkmaarders gaan op bezoek in Turkije bij lijstaanvoerder Fenerbahce, Ajax mag zich opmaken voor het Duitse Werder Bremen, koploper in de Bundesliga.

Feyenoord werkt eerst een thuisduel af. Uit de koker kwam het Engelse Tottenham Hotspur van de Nederlanders Martin Jol en Edgar Davids. De heenwedstrijden van 1/16 finales van de UEFA Cup vinden plaats op 14 en 15 februari. De returns staan een week later op 22 februari gepland.

De volledige loting:
Zulte Waregem-Newcastle United
Braga-Parma
RC Lens-Panathinaikos
Bayer Leverkusen-Blackburn Rovers
Hapoel Tel Aviv-Glasgow Rangers
Livorno-Espanyol
Feyenoord-Tottenham Hotspur
Fenerbahce-AZ Alkmaar
Werder Bremen-Ajax
Spartak Moskou-Celta de Vigo
CSKA Moskou-Maccabi Haifa
AEK Athene-Paris Saint Germain
Benfica-Dinamo Boekarest
Steaua Boekarest-FC Sevilla
Shakthar Donetsk-Nancy
Bordeaux-Osasuna

Mochten de Nederlandse clubs overleven in de UEFA Cup dan zijn de tegenstander in de 1/8 finales ook al bekend. AZ treft dan de winnaar van het duel tussen Zulte Waregem en Newcastle United, Ajax de ploeg de ploeg die Spartak Moskou-Celta de Vigo overleeft en Feyenoord de sterkste van de strijd tussen Braga en Parma.
Categorie:
Tag(s):