zaterdag, 7. januari 2006 - 8:32

M. vraagt tips over mensenhandel

Amsterdam

Het Ministerie van Justitie heeft aan Stichting M. opdracht gegeven om een campagne te gaan voeren tegen mensenhandel, in het bijzonder seksuele uitbuiting. Justitie gaat daarbij samenwerken met partijen zoals het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel, de Stichting Tegen Vrouwenhandel, Atalantas en De Rode Draad, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en de Landelijke Expertgroep Mensenhandel.

Mensenhandel is een van de zwaarste delicten die het wetboek van Strafrecht kent. Speciale aandacht binnen de campagne gaat uit naar seksuele uitbuiting binnen de prostitutie. Vaak wordt de persoonlijke vrijheid en lichamelijke integriteit van prostituees langdurig en herhaaldelijk geschonden. Misdrijven worden veelal in georganiseerd verband gepleegd, waarbij financiële opbrengsten weer worden gebruikt voor georganiseerde criminele activiteiten, bijvoorbeeld terroristische groeperingen.

Met de campagne wil Stichting M. klanten en mensen uit de omgeving van prostituees informeren over de signalen van seksuele uitbuiting. Gezien de ernst van het misdrijf zullen mensen ook worden aangesproken op hun verantwoordelijkheid om informatie te melden bij de politie en als het niet anders kan anoniem via M. De campagne start januari 2006.
Provincie:
Tag(s):