woensdag, 19. april 2006 - 23:03

Magere overwinning Arsenal op Villarreal

De mogelijkheid om de halve finale van de Champions League al in de heenwedstrijd te beslissen, heeft Arsenal laten liggen. De ploeg van trainer Arsene Wenger was in de laatste Europese wedstrijd op Highbury de bovenliggende ploeg in de confrontatie met Villarreal, maar wist die verhouding niet in de score uit te drukken.

Slechts Kolo Touré vond vijf minuten voor rust het net na een vlotlopende aanval via Thierry Henry en Aliaksander Hleb. Die treffer viel juist in een fase dat Villarreal eindelijk even onder druk van de Engelse ploeg uitkwam, want met name in het eerste half uur hadden The Gunners het doel van reservedoelman Barbosa bestormd.

De Spanjaarden mochten toen van geluk spreken dat een doelpunt van Henry ten onrechte werd afgekeurd vanwege buitenspel. Hoewel er de eerste helft genoeg te beleven viel voor de trouwe aanhang, ontleenden de supporters nog eens extra plezier aan een eenkhoorn die zo'n tien minuten op veld rondhuppelde. Het kleine beestje zorgde er zelfs voor dat de wedstrijd even stilgelegd werd.

Arsenal liet zich er niet door van de wijs brengen en bleef spelen met offensieve bedoelingen. Villarreal kon daar maar weinig tegenoverstellen, al moet aangetekend worden dat de gasten een penalty verdienden nadat José Mari binnen de zestien door Gilberto tegen de vlakte werd gewerkt. Arbiter Konrad Plautz ontging de overtreding, zoals de Oostenrijker wel meer niet zag.

Het tweede bedrijf was veel minder spraakmakend. Arsenal speelde berekender en bij de 1-0 stand drong ook Villarreal niet aan. Om de impasse te doorbreken bracht Wenger tien minuten voor tijd Dennis Bergkamp en Robin van Persie in. De korte tijd die de Nederlanders gegund was, was echter onvoldoende om Arsenal met een veiligere marge af te laten reizen naar Spanje volgende week.