zaterdag, 28. oktober 2006 - 23:02

Makkelijke avond Ajax in Friesland

Ajax blijft ook komende week weer de ranglijst van de Eredivisie aanvoeren. De Amsterdammers boekten een redelijk eenvoudige 2-0 overwinning op Heerenveen. Voor rust scoorde Tom de Mul zijn eerste competitietreffer. Wesley Sneijder bepaalde de eindstand in het Abe Lenstra Stadion in de tweede helft op 2-0.

Heerenveen had de eerste 45 minuten weinig in te brengen tegen Ajax. De Amsterdammers dicteerden het spel en na een klein kwartier werd de gasten een riante mogelijkheid ontnomen. Binnen de zestien meter haalde Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche Maduro neer en de bal had eigenlijk op de stip gemoeten. Scheidsrechter Blom zag het echter anders.

Drie minuten later haalde Ajax toch zijn gram op de Friezen. Sneijder leverde een perfecte steekbal op Tom de Mul af. De rappe vleugelaanvaller rondde vervolgens knap af in de verre hoek: 1-0. In het vervolg van de eerste helft had Ajax de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar net zoals tegen Feyenoord werden de kansen niet verzilverd.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd dan toch beslist door Ajax. Uit een vrije trap -waarbij keeper Vandenbussche er niet goed uitzag- wist Sneijder voor de 2-0 te tekenen. Het doelpunt ging overigens vooraf door een overtreding van Timmi Johansen. De Deen haalde Urby Emanuelson neer terwijl die vrije doortocht richting de Belgische goalie had. Een rode kaart was wellicht op zijn plaats geweest, maar vanwege de lichte overtreding deed Blom de ingreep af met gele kaart.