dinsdag, 28. februari 2006 - 11:53

Man op straat doodgeschoten

Brunssum

In de nacht van maandag op dinsdag is omstreeks 01:30 uur een 40-jarige man met Duitse nationaliteit doodgeschoten op de Rumpenerstraat in Brunssum. Aanleiding van de schietpartij is nog onbekend. Nadat de dader het slachtoffer had neergeschoten, sloeg hij op de vlucht. Het slachtoffer overleed korte tijd later ter plaatse.

De politie startte meteen een buurtonderzoek en sprak daarbij met verschillende mensen. De Rumpenerstraat geldt als een belangrijk uitgaanscentrum in Brunssum en er waren op het moment van de schietpartij in de meeste horecazaken nog tal van carnavalsvierders en andere gasten aanwezig.

Terwijl rechercheurs van de technische recherche nog bezig waren met het sporenonderzoek op de plaats van de schietpartij, meldde zich rond 03.00 uur een 35-jarige Heerlenaar aan het politiebureau in Brunssum die vertelde dat hij de dader was van de schietpartij. De man bevond zich in het gezelschap van een kennis.

Het signalement van de man kwam overeen met de beschrijvingen die getuigen van de verdachte hadden weten te geven en de man is ter plaatse aangehouden. Wat de precieze oorzaak van de ruzie is, is momenteel nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak verder, waarbij de man uit Heerlen die zich heeft gemeld nog nader zal worden verhoord.
Provincie:
Tag(s):