maandag, 10. juli 2006 - 13:07

Man overleden na val uit bouwkraan

De Meern

Een 60-jarige man uit Vianen is vrijdagavond overleden nadat hij van circa 40 meter hoogte uit een bouwkraan was gevallen. Het slachtoffer was vrijwel op slag dood. Het bedrijfongeval vond plaats op een terrein aan de Veldzigt in De Meern.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van het incident. Inmiddels was begonnen met reanimatie van het slachtoffer, maar dat mocht niet meer baten. De man nam – evenals enkele collega’s voor hem - een kijkje in de cabine van de kraan, die net nieuw was geplaatst. Een 23-jarige collega uit Leusden bediende de lift om ook naar boven te gaan. Op dat moment viel de 60-jarige man naar beneden.



De tactische recherche, rechercheurs van de Forensische Opsporing en de Arbeidsinspectie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De 23-jarige Leusdenaar is aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. Hij is zaterdag na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Onderzoek wordt nog ingesteld naar de exacte doodsoorzaak van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):