zondag, 8. januari 2006 - 18:19

Man uit Reuver rijdt stadswacht omver in Bonn

Een 59-jarige man uit Reuver is zondagochtend in Mönchengladbach aangehouden, nadat hij eerder in Bonn een stadswacht had aangereden. De stadswacht, een 49-jarige vrouw, liep hierbij ernstige verwondingen op en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De stadswachten troffen zaterdag de auto van de Reuvernaar, een BMW uit de 7-serie, aan op een parkeerplaats voor invaliden in Bonn. Aangezien er geen bestuurder in het voertuig zat, werd de sleepdienst ingeschakeld om de BMW af te slepen.

Op dat moment kwam de bestuurder van de wagen bij de parkeerplaats aan en liet merken dat ‘hij niets zou betalen’. Vervolgens ging hij in zijn auto zitten en reed weg. De 49-jarige stadwacht werd door het voertuig geraakt. De man reed vervolgens door zonder zich om de vrouw te bekommeren.

Zijn signalement werd doorgegeven aan omliggende politiekorpsen en de Reuvernaar kon worden aangehouden in Mönchengladbach. Uit een test bleek dat de man niet gedronken had. De Limburger is in voorlopige verzekering gesteld. Zijn voertuig is in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):