zondag, 1. januari 2006 - 11:14

ME inzet tegen stenen gooiende jeugd

Regio

Tijdens de jaarwisseling in de politieregio Gelderland-Zuid hebben zich enkele incidenten voorgedaan. Op verschillende plaatsen in de regio ontstonden branden en vreugdevuren. Ook waren er enkele opstootjes. De politie hield, voor zover op dit moment bekend, 37 personen aan. Onder meer voor belediging, vernieling, openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Tijdens de jaarwisseling waren ruim 175 agenten in dienst.

Aan de Diderik Vijghstraat in Tiel werd rond 01.35 uur een vreugdevuur ontstoken. Hierbij zouden 150 tot 200 personen aanwezig zijn. Diverse politieauto’s gingen ter plaatse om omstanders te verwijderen zodat de brandweer het vuur kon blussen. Omstanders gingen niet weg. Een aantal van hen gooide onder meer stenen naar agenten.
Op dat moment is besloten de Mobiele Eenheid (ME) op te roepen en ter plaatse te laten komen. Op het moment dat de ME paraat was, ging de groep mensen uit zichzelf weg. De ME voerde geen charge uit. De brandweer doofde het vuur.

In Bruchem stichtten jongeren rond 01.30 uur brandjes. Er ontstond ook een opstootje waarbij de politie ingreep. Later deze nacht is de politie ingezet om illegaal vuurwerk in beslag te nemen.

Rond 01.00 uur kwam de melding binnen van een uitslaande brand in een cafetaria aan de 10de straat Leuvensbroek. Boven deze horecagelegenheid zijn woningen. Ongeveer 50 bewoners hebben uit voorzorg hun woningen moeten verlaten. Niemand raakte door de brand gewond. Drie agenten ademden rook in. Zij kregen uit voorzorg extra zuurstof toegediend. De politie hield een persoon aan op verdenking van brandstichting. Rond 02.20 uur gaf de brandweer het sein "brand meester". Er kon niet worden voorkomen dat het pand volledig uitbrandde. Een aantal omwonenden mocht terugkeren naar hun woningen. Personen die niet mochten terugkeren, zijn bij familieleden of bekenden ondergebracht.

In de Kolpingstraat ontstond rond 01.15 uur brand bij een cafetaria. Ook hier moesten omwonenden uit voorzorg hun woningen verlaten. Rond 01.30 uur was de brand onder controle. Het vuur was bij een buitenmuur ontstaan.
Provincie:
Tag(s):