dinsdag, 3. januari 2006 - 12:39

Mega Winter Games

Hoorn

Vanaf dinsdag 3 januari n de gemeente Hoorn in samenwerking met stichting Netwerk 4 dagen activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren in Hoorn. Vandaag en morgen staat dit in het teken van de kindervakantiespelen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Op donderdag 5 en vrijdag 6 januari zijn er de Mega Winter Games voor tieners en jongeren van 12 tot 22 jaar.

De kindervakantiespelen zijn voor de kinderen van het basisonderwijs. Twee dagen sport, spel en creatieve activiteiten in vier verschillende sporthallen. Deze twee dagen staan in het teken van het thema: `boeken' met o.a. boeken stapelen, ruilbeurs, boekenleggers maken, voorlezen en natuurlijk sportactiviteiten zoals voetbal, hockey, luchtkussens, trampoline springen en apekooien. Dat kan op de volgende data en plekken:
* dinsdag 3 januari: sporthal De Kers en sportzaal Gerritsland;
* woensdag 4 januari: sportcentrum De Opgang en sporthal De Grote Beer. De tijden in alle sporthallen zijn van 11.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.

De Mega Winter Games bestaan uit straatsporten als boardingvoetbal, basketbal, hockey en tafeltennis in toernooivorm. Andere activiteiten zijn trampolinespringen, breakdance workshop en een live dee-jay. Deze activiteit is bedoeld voor de tieners en jongeren van 12 tot 22 jaar.

Dit alles op donderdag 5 januari in sporthal De Kers
* 14.00-17.00 uur voor tieners van 12 tot 16 jaar
* 18.30-21.30 uur voor jongeren van 16 tot 22 jaar

Verder is er op vrijdag 6 januari een zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Kers voor jongeren vanaf 16 jaar. Vele Nederlandse toppers zullen aanwezig zijn. Vanaf 12.00 uur zullen deze balgoochelaars hun trucs laten zien.
Provincie:
Tag(s):