vrijdag, 6. januari 2006 - 8:07

Mehdi's laatste poging

Vlissingen

De Iraanse hongerstaker Mehdi Hooshyar gaat maandag 9 januari naar Den Haag om nogmaals zijn actie te benadrukken. Rond het middaguur zal hij bij het ministerie van Justitie aankloppen. Hij wil namelijk voordat hij in coma raakt en dreigt te sterven, democratisch en ruimdenkend Nederland nog eenmaal persoonlijk confronteren met zijn situatie en met de onmenselijke situatie in Iran.

Zes jaar gelden vluchtte Mehdi uit Iran vanwege zijn actieve rol bij het organiseren van studentenprotesten. Hij verzamelde destijds informatie die gericht was tegen het heersende regime, zoals schendingen van de mensenrechten. Deze informatie verspreidde hij ook. Daarnaast ondersteunde hij familieleden van politiek gevangen. Hij deed zijn werk totdat Iraanse veiligheidsagenten hem op het spoor kwamen. Hij vluchtte naar Nederland.

In ons land heeft hij zich bekeerd tot het christendom en vervult in de kerk van Vlissingen een actieve rol. Zo vertelt hij andere Iraniërs in Nederland over het geloof.

Doordat nu in de openbaarheid is gekomen dat Mehdi zich van Islam heeft afgewend en bekeerd is tot ander geloof en anderen aanzet tot bekering, is volgens de Iraanse grondwet reden genoeg om hem zeer zwaar te straffen, aldus de vrienden van Mehdi op een speciale internetsite over hem.

Op site http://www.redmehdi.com kunt u nadere informatie vinden over Mehdi.
Provincie:
Tag(s):