zondag, 11. juni 2006 - 20:36

Mexico te sterk voor Iran

Na afloop van het duel vlogen alle Mexicaanse spelers hun doelman Oswaldo Sanchez om de nek. Eerder deze week had de keeper de begrafenis van zijn vader nog bijgewoond. Vandaag stond hij onder de lat van een winnend Mexico, dat in poule D Iran met 3-1 opzij schoof.

De zege kwam pas in het laatste kwartier tot stand. Waar de Iraniërs vermoeid raakten, konden de Mexicanen dankzij de invallers Zinha en Fonseca nog even gas geven. Met name Zinha was doorslaggevend met een assist en een goal. De genaturaliseerde nummer tien werd uit voorzorg op de bank gehouden, maar moest toch aan de bak. Het elftal van bondscoach Ivankovic had een uur lang namelijk verrast en kon zich eenvoudig meten met de Mexicanen. Het leverde een ruststand van 1-1 op.

Bondscoach La Volpe zag de Mexicanen vanuit het niets op voorsprong komen. Een vrije trap in de 28e minuut werd door Franco doorgekopt en door Bravo binnen getikt. Acht minuten later werd het alweer gelijk. Golmohammadi tikte doen de afvallende bal uit een corner binnen.

Pas toen de krachten wegvloeiden bij de Iraniërs, konden de Midden-Amerikanen hun slag slaan. Zinha zette in de 76e minuut Bravo alleen voor doelman Mirzapour die de middenvelder met een schuiver zijn tweede goal zag maken. Drie minuten later bekroonde Zinha zijn invalbeurt met een rake kopbal, 3-1.