vrijdag, 7. april 2006 - 0:03

Middlesbrough stunt en bereikt halve finale

FC Basel leek donderdag eenvoudig de halve finales van de UEFA-Cup te bereiken, maar de Zwitsers werden in Middlesbrough lelijk verrast. De Engelsen verloren de eerste wedstrijd met 2-0, kwamen donderdag bovendien met 0-1 achter, maar maakten uiteindelijk alles goed: 4-1.

Het was een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop, maar daar maalde in Engeland niemand om. Eduardo zette Basel donderdag op voorsprong, waarna Viduka de ruststand op 1-1 bepaalde. Middelsbrough moest echter minstens vier goals maken om de Zwitsers af te troeven. Het zag er ondanks Viduka's tweede treffer lange tijd niet naar uit.

Middlesbrough, met Boateng in de basis, zette na rust voormalig Oranje-international Jimmy Hasselbaink in als aanvallend breekijzer. De ingreep had succes, aangezien de Nederlander elf minuten voor tijd de spanning pas echt in het duel bracht: 3-1. Op dat moment had oud-Twente-verdediger Majstorovic (Basel) al rood gezien. Tien Zwitsers leken de halve finale veilig te gaan stellen, maar Maccarone besliste in de slotminuut anders, 4-1.