vrijdag, 10. november 2006 - 23:27

NAC en Heerenveen in evenwicht

NAC Breda begon furieus aan de wedstrijd en al binnen een minuut werd Leonardo net buiten het strafschopgebied gevloerd na een overtreding van Hansson. De vrije trap ging echter over het doel.

In de vijfde minuut was het wel raak toen Nilsson met een mooie steekpass Alves op het randje van buitenspel vond. De Braziliaan liep simpel van zijn directe bewaker Zwaanswijk weg en schoot de 0-1 in de touwen.

NAC Breda kreeg voor rust nog een kans toen De Graaf de bal ineens op zijn schoen nam na een pass van Diba. Ook dit schot ging echter over. In de tweede helft was er een enorme kans voor Sander van Gessel na een pass van wederom Diba. Alleen voor doelman Vandenbussche schoot Van Gessel eerst op de keeper om de rebound op bijna onmogelijke wijze voorlangs te schieten.

Na een uur spelen raakte Leonardo voor de tweede maal aan zijn hoofd geblesseerd. De kleine Braziliaan verliet per brancard het veld en werd vervangen door Rigters. Afgevoerd worden in een ambulance weigerde hij echter, wat lijkt te betekenen dat de blessure wel mee viel.

Negen minuten voor tijd kreeg NAC Breda loon naar werken toen De Graaf na een combinate met Rigters de gelijkmaker via doelman Vandenbussche scoorde. De treffer was niet geheel onverdiend, omdat de thuisploeg de enige ploeg was die aanvallend voetbal liet zien. Heerenveen beperkte zich na de openingstreffer tot het behouden van de voorsprong.

Met de treffer van De Graaf komt een einde aan de reeks van overwinningen van Heerenveen. Tot aan vandaag was het bij de Friezen zo dat er altijd gewonnen werd als Alves scoorde, inclusief de uitwedstrijd in de UEFA Cup tegen Victória Setúbal.