vrijdag, 5. mei 2006 - 22:30

NAC en Willem II op goede weg

De play-offs om twee plaatsen in de Eredivisie gingen na een week rust vanavond weer verder. Anouar Diba was aan NAC-kant weer de man van de avond, als iemand zijn waarde heeft bewezen deze nacompetitie, dan is hij het wel.

NAC ging met een 1-0 achterstand de rust in, de Bredanaars konden wederom geen vuist maken en hadden het erg zwaar in de strijd om een plekje in de Eredivisie. Uitgerekend de eerder door Cees Lok gepasseerde Patrick Zwaanswijk bracht NAC terug in de wedstrijd uit een corner. Een paar minuten voor het einde scoorde Anouar Diba de winnende goal voor NAC en kunnen ze in Breda maandag iets comfortabeler aan de return beginnen.

Willem II kreeg zware druk van het onbevangen spelende De Graafschap te verwerken. Maar uiteindelijk, toen de pijp bij de ploeg uit Doetinchem leeg begon te raken, sloeg de net ingevallen spits Kerekes toe. De 0-1 maakt het voor Willem II een stuk makkelijker naar de thuiswedstrijd van dinsdag.

Beiden speelden weer niet best vanavond, maar het gaat er toch heel sterk op lijken dat de Eredivisionisten op het hoogste niveau gaan blijven. En dan hebben beide clubs nog de hele zomer om orde op zaken te stellen, dat is in beide gevallen nodig!