zondag, 16. april 2006 - 21:52

NAC play-offs in na dikke nederlaag

NAC Breda is veroordeeld tot de degradatieplay-offs. Op de laatste speeldag verloor de ploeg van trainer Cees Lok met liefst 6-2 van PSV. De grootste overwinning dit seizoen van de landskampioen betekende tevens de 200ste zege van Guus Hiddink als trainer in de Eredivisie.

De bezoekers uit Eindhoven kwamen al na vier minuten op voorsprong door Jan Vennegoor of Hesselink. De lange spits draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot van dichtbij hard binnen. Na ruim een kwartier kon Timothy Derijck de stand weer op gelijke hoogte brengen, maar de Belg zag Gomes zijn door Leonardo versierde strafschop keren. Drie minuten later besliste Jefferson Farfán het duel door in de val binnen te tikken.

In de tweede helft liep PSV binnen een paar minuten uit naar een 4-0 voorsprong door doelpunten van Vennegoor of Hesselink (48') en Farfán (49'). Johan Vonlanthen, die de geblesseerde Leonardo voor rust verving, redde niet veel later de eer. De PSV-huurling speelde Timmy Simons door de benen, waarna hij invaller Edwin Zoetebier in de korte hoek verschalkte. Nadat Mika Väyrynen de score op 5-2 had gebracht, maakte Derijck zijn gemiste penalty enigszins goed door de tweede treffer van NAC aan te tekenen.

In de laatste minuut bekroonde Phillip Cocu zijn fantastische seizoen met misschien wel de mooiste treffer van deze voetbaljaargang. De aanvoerder zag Davy Schollen iets voor zijn doel staan en knalde de bal vanaf de middellijn met een perfecte boog over de Belgische doelman heen.