zondag, 26. maart 2006 - 9:43

NEC en Groningen in evenwicht

NEC en FC Groningen hielden elkaar in evenwicht in Nijmegen (2-2). Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong met evenzoveel keer wisten de Noorderlingen weer terug te komen op gelijke hoogte.

In de eerste helft van het duel viel er weinig te beleven. De wedstrijd kwam pas echt los tijdens de tweede 45 minuten. Drie minuten na de theepauze liep Tininho uit een corner de 1-0 binnen voor NEC. Tien minuten later bracht Koen van de Laak de gasten weer op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Bruno Silva wist hij bij de tweede paal te scoren

Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van de Engelsman David Jones. De Manchester United-huurling schoot in de 65ste minuut een vrije trap op schitterende wijze binnen: 2-1. Op het moment dat NEC dacht over de drie punten te beschikken, sloeg FC Groningen toch nog toe. Uit een corner belandde de pal voor de voeten van Danny Buijs, die kon het leer binnenwerken.