zaterdag, 13. mei 2006 - 10:32

Nieuwe lijndienst naar Marseille

Eindhoven

Prijsvechter Ryanair opent een nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Marseille. De eerste vlucht wordt op 8 november 2006 uitgevoerd. Marseille is alweer de zevende bestemming die Ryanair met Eindhoven verbindt. In april werd Pisa al met de Noord-Brabantse luchthaven verbonden.

Marseille wordt meteen een nieuwe basis van Ryanair, haar zestiende in Europa. Daarvoor worden er permanent twee Boeing 737-800’s gestationeerd. Naast de huidige twee lijndiensten naar Glasgow en Dublin zijn de volgende elf nieuwe routes vanaf Marseille aangekondigd: Baden-Baden, Charleroi, Eindhoven, Fez, Frankfurt-Hahn, Londen Stansted, Marrakech, Oujda (Noord-Oost Marokko), Porto, Rome en Torp.

De vlucht van Eindhoven naar Marseille wordt zeven maal per week uitgevoerd. Volgens David Gering, commercieel directeur Benelux van Ryanair, verwacht de maatschappij jaarlijks 100.000 passagiers op de route te vervoeren.

Eindhoven Airport is blij met de nieuwe route, die de luchthaven nu verbindt met Frankrijk. Naar verwachting is de route voor zowel toeristen als zakenreizigers interessant. Marseille is de tweede stad van Frankrijk qua grootte, na Parijs.
Provincie:
Tag(s):