zaterdag, 25. maart 2006 - 22:21

Nilsson nekt Twente

Jan van Staa kreeg vanavond de eerste nederlaag als hoofdcoach van FC Twente te verwerken. Lasse Nilsson scoorde twee doelpunten en bracht zo Heerenveen een 2-1 overwinning in het Arke Stadion.

De Zweedse-aanvaller leek al binnen tien minuten te scoren. Twente-speler Ramon Zomer wist toen nog de bal van de lijn te halen. Zeven minuten later was het dan toch raak via Nilsson: 1-0. Niet veel later bracht Blaise N’Kufo beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Voor rust besliste Nilsson alsnog het duel in het voordeel van de Friezen. Geknoei in de defensie van de Tukkers leidde het doelpunt van de Heerenveen-spits in. Gedurende de tweede helft wisten de Friezen de score vast te houden en de aanvallen van de thuisploeg af te slaan.