zondag, 1. januari 2006 - 22:26

Onderzoekt naar brand cafetaria

Nijmegen

De politie is een onderzoek gestart naar de uitslaande brand in een cafetaria in de 10e straat Leuvensbroek in Nijmegen. Tijdens de brand werd een 17-jarige Nijmegenaar aangehouden voor brandstichting. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat enkele jongeren eerst de ruiten van dit cafetaria hebben ingegooid en daarna vuurwerk naar binnen hebben gegooid.

Bij de brand moesten 50 bewoners uit voorzorg hun woning verlaten(zie eerdere berichtgeving). Bij de brand raakte niemand gewond. Na de brand kon het merendeel van de bewoners weer terug naar hun woning. Drie bewoners moesten bij familie en kennissen worden ondergebracht.

Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere groepen in de Leuvensbroek bezig waren met vernielingen. Zo werd ook een ruit ingegooid van wijkcentrum de Brak. Ook hier werd vuurwerk naar binnen gegooid. Of er enig verband is met de cafetariabrand word onderzocht.

De aangehouden 17-jarige Nijmegenaar is in verzekering gesteld. De politie verwacht in de loop van het onderzoek nog meerdere aanhoudingen te verrichten.
Provincie:
Tag(s):