maandag, 2. januari 2006 - 9:44

'Ontruiming actiekamp Schinveldse bossen aanstaande'

Schinveld

Volgens actievoerders van Groenfront! is de ontruiming van hun kamp in de Schinveldse bossen aanstaande. De ontruiming van het actiekamp in het bos aan de rand van de NAVO-vliegbasis op de grens met Duitsland zal volgens betrouwbare informatie voor 99.99% op maandag 9 januari beginnen, meldt de website van de actievoerders.

De actievoerders van Groenfront! hebben sinds begin december hun onderkomen gezocht in het Schinveldse bos om de voorgenomen bomenkap van 6 hectare bosgebied tegen te werken. Dit bosgebied moet worden gekapt om de veiligheid te garanderen voor het vliegverkeer dat gebruik maakt van de naastgelegen NAVO-vliegbasis. Veel activisten hebben boomhutten gemaakt, om de kap zolang mogelijk te kunnen frustreren.

Volgens Groenfront! zal het actiekamp veel ondersteuning krijgen van de inwoners uit Brunssum en Schinveld. De komende week zal GroenFront! gebruiken om het actiekamp nog verder uit te bouwen, zodat de ontruiming zo lang mogelijk gaat duren. Verder zullen zowel GroenFront! als de Vereniging Stop AWACS Overlast binnenkort de alarmlijsten in werking stellen en zoveel mogelijk mensen het bos in proberen te krijgen. “We kunnen het bos redden, maar alleen als er genoeg mensen meedoen�, aldus GroenFront!-activist Jos.
Provincie:
Tag(s):