maandag, 9. januari 2006 - 2:15

Ontruiming van bossen begonnen

Schinveld

De bomenkap in het Schinveldse bos is maandagochtend rond 09.00 uur van start gegaan. De meeste actievoerders die zondagmiddag het bos hadden betreden en daar voor de nacht bleven, hadden rond dat tijdstip het bos verlaten. Alleen nog zo’n 30 activisten van Groenfront! zaten toen nog in hun boomhutten.

Zij worden door de politie op een rustige en veilige manier uit hun behuizing gehaald. Hiervoor zal een hoogwerker worden ingezet.

Het schoonvegen van het bos begon maandagochtend rond 01.30 uur door eenheden van de Politie Limburg Zuid en de Koninklijke Marechaussee. Op een persconferentie maandagochtend liet burgemeester Jos Zuidgeest weten dat de bomenkap geweldloos verloopt.

Bij de schoonveegactie in het bos zijn tot nu toe 45 personen aangehouden. De meesten van hen werden aangehouden vanwege het overtreden van de noodverordening, 1 persoon wegens weerspannig gedrag en 1 persoon vanwege openbaar dronkenschap.

In totaal zijn bij de actie in het Schinveldse bos vlak bij de NAVO-vliegbasis net over grens, ongeveer 250 personen ingezet. Het gebied is nu ook voor de pers verboden gebied, laat de politie weten. De toegangswegen naar het bos zijn afgesloten.
Provincie:
Tag(s):