vrijdag, 21. april 2006 - 10:53

Openbare lessen bij Middelburgse reddingsbrigade

Middelburg

Wellicht heeft u er iets van meegekregen: deze week is het Nationale Sportweek. De gemeente Middelburg heeft daarom het initiatief genomen om samen met verenigingen zogeheten openbare lessen te organiseren. Tijdens de normale trainingsuren van een vereniging zijn buitenstaanders dan van harte welkom om te komen kijken en mee te doen met de training.

De Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade, doet ook mee aan deze activiteit. Bent u altijd al eens geïnteresseerd geweest in de bezigheden van de reddingsbrigade en wilt u zelf of één van uw kinderen een training volgen om te zien hoe mensen opgeleid worden tot zwemmend redder?

Dan bent u van harte welkom tijdens de eerstvolgende trainingen van de Middelburgse reddingsbrigade. Jongeren vanaf 11 jaar kunnen vanavond (vrijdagavond 21 april) terecht. Kinderen van 5 tot en met 10 jaar en volwassenen kunnen terecht op morgen (zaterdag 22 april). Deelname is gratis.

Sinds dit jaar bestaat er ook een speciale volwassenen-training. Deze is ook bedoeld voor mensen die nog geen enkele ervaring hebben met het zwemmend redden. Diverse ouders maken dankbaar gebruik van deze training tijdens het zwemuur van hun kinderen. Hoe deze trainging verloopt kunt u morgen dus zelf meemaken.

De vrijdagavondtraining wordt over verschillende uren gehouden van 18:00 uur tot 20:45 uur. De zaterdagochtend-training wordt gehouden tussen 08.00 uur en 09.00 uur. Voor beide trainingen geldt dat een zwemdiploma verplicht is.

De Middelburgse reddingsbrigade geeft les in de officiële diploma's van de landelijke organisatie Reddingsbrigades Nederland. Daarnaast worden voor de leden regelmatig diverse extra cursussen en activiteiten georganiseerd.

Beide trainingen worden overigens verzorgd in het stads-gewestelijke Vrijburgbad, gelegen tussen Middelburg en Vlissingen. Wilt u meer informatie? Dan kunt u bellen met Kees de Jong: 0118-635200. U kunt ook eens een kijkje nemen op http://www.vandixhoornbrigade.nl/
Provincie:
Tag(s):