woensdag, 12. juli 2006 - 20:43

'Opvliegerige' ruiter vast na ruzie

Kropswolde

Een 40-jarige ruiter uit Kropswolde is gisteravond aangehouden na een uit de hand gelopen ruzie met kitesurfers op het strand van het Zuidlaardermeer bij zijn woonplaats. Volgens de kitesurfers zou de ruiter diverse keren met zijn paard op hun zijn ingereden.

De ruiter werd aangehouden na een achtervolging door de politie. De problemen bij het meer ontstonden toen de ruiter met enkele andere ruiters op het strand over de lijnen van de kite, een levensgrote vlieger, heen waren gereden. Hierop ontstond een woordenwisseling met de eigenaren van de kite, een 25-jarige man uit Wildervank en zijn broer.

De ruiter zou als reactie een aantal keren zijn paard hebben aangespoord en op beide Wildervanksters zijn ingereden. Deze konden volgens eigen zeggen nog net opzij springen. Toen de gealarmeerde politie aankwam, galoppeerden de ruiters weg. De 40-jarige stopte in eerste instantie wel op verzoek van een agent, maar gaf het dier opnieuw de sporen.

Een achtervolging met de politieauto door het bos had aanvankelijk geen resultaat. De ruiters werden enige tijd later opnieuw gesignaleerd op de Woldweg. De 40-jarige werd aangehouden en ingesloten. Beide Wildervanksters hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag of zware mishandeling. De politie doet nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):