woensdag, 1. maart 2006 - 23:17

Oranje wint matig duel

De toeschouwers die werden opgehouden door het slechte weer en daardoor een gedeelte van de eerste helft moesten missen waren in de auto misschien wel beter af dan in het stadion. De eerste helft van Oranje tegen de Zuid-Amerikaanse gasten uit Ecuador was ronduit dramatisch.

Pas in de tweede helft werd het enigszins beter. Dirk Kuijt scoorde vlak na rust het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor de mannen van Marco van Basten in de ArenA met 1-0 wonnen.

In de 38ste minuut viel de eerste echte mogelijkheid voor Oranje (in nieuw tenue) te noteren. Een schot van Philip Cocu raasde net langs de paal. Vlak daarvoor had Carlos Tenorio bijna hetzelfde ondernomen in het doelgebied van Edwin van der Sar.

Na de pauze gingen de Oranjehemden een stuk voortvarender te werk. Debutant Martijn Meerdink bediende Dirk Kuijt in de 48ste minuut. De Feyenoorder wist de 1-0 te maken. Wanneer de blonde Katwijker iets beter met de kansen was omgegaan dan had het Nederlands Elftal wellicht nog meer kunnen scoren, maar omdat Ecuador niet gevaarlijk werd kon Oranje het zich veroorloven om vier ‘aardige’ mogelijkheden niet te verzilveren.

Behalve Meerdink maakten vanavond ook nog Nick Hofs en Kew Jaliens hun debuut in het 'grote' Oranje.