donderdag, 1. juni 2006 - 23:07

Oranje wint ook oefenduel tegen Mexico

Het Nederlands elftal heeft, na Kameroen, ook haar tweede vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op het WK weten te winnen. In het Philips Stadion in Eindhoven zegevierden de manschappen van Marco van Basten met 2-1 van Mexico.

De avond begon slecht voor het Nederlands elftal. De Mexicaan Borgetti zette in de negentiende minuut zijn land op een 1-0 voorsprong. Het sterk gewijzigde elftal van bondscoach Marco van Basten wist aan het scoreverloop in de eerste helft niets te veranderen.

De tweede helft bracht voor Oranje en haar supporters meer plezier. John Heitinga kopte in de 52-ste minuut knap de gelijkmaker binnen. De Ajacied begon in de basis bij Oranje, dat in niets leek op het elftal dat afgelopen zaterdag Kameroen in een vriendschappelijke wedstrijd met 1-0 versloeg. Bondscoach Marco van Basten voerde maar liefst acht veranderingen door, ten opzichte van het elftal dat Kameroen vijf dagen geleden bestreed.

Vaste krachten als Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben begonnen op de bank. Alleen Wesley Sneijder, Jan Kromkamp en Robin van Persie stonden zowel tegen Kameroen als tegen Mexico in de basis.

De 2-1 kwam op naam van Ryan Babel. Hij schoot de bal in het doel van de Mexicanen, na knap aangeven van Dirk Kuijt. Dit gebeurde in de 57ste minuut. Marco van Basten en John van 't Schip behouden met Oranje daarmee hun ongeslagen status. Aanstaande zondag wacht het laatste oefenduel van het Nederlands elftal. Dan fungeert het Australie van Guus Hiddink als tegenstander.

Bondscoach Marco van Basten zei het volgende: "We wilden alle jongens op dit niveau beoordelen. Het is een sterke groep en de spelers die tegen Mexico speelden maakten een sterke indruk. Dat is zeer positief, want als je ver wil komen op een WK heb je veel spelers nodig. Wat beide groepen hebben laten zien tegen zowel Kameroen als Mexico stemt mij zeer positief."