dinsdag, 3. januari 2006 - 11:37

Oude bomen vangen veel winst!

Zwolle

Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam "Oude bomen vangen veel winst!" Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen.

De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. Wethouder Peter Pot versnippert op dinsdag 3 januari om 11.00 uur de eerste boom bij het inzamelpunt aan de Fioringras / Werkerlaan in Stadshagen. De inzamelactie vindt dit jaar plaats op dinsdag 3 en vrijdag 6 januari 2006 van 10.00 tot 15.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aabad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een matineevoorstelling naar keuze in bioscoop de Nieuwe Buitensociëteit.

De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, dat de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad.
Provincie:
Tag(s):