zaterdag, 17. juni 2006 - 19:29

Parfumgebruik brengt alcoholcontrole in de war

Barneveld

Het inwendig gebruik van parfum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor verwarring gezorgd bij een alcoholcontrole van de Barneveldse politie. Agenten lieten even na middernacht op de Wethouder Rebellaan een automobilist stoppen voor een routinecontrole. Daarbij moest de man een blaastest ondergaan.

Het apparaat signaleerde alcoholgebruik, waarop de bestuurder mee moest naar het politiebureau om met behulp van de ademanalyse het alcoholpromillage vast te stellen. Dat bleek tot verbazing van de agenten 0 promille te zijn.

De bestuurder verklaarde daarop kort voor de alcoholcontrole wat parfum in zijn mond te hebben gespoten om voor zijn echtgenote te verdoezelen dat hij een sigaret had gerookt. Vanwege de alcohol die in parfum zit had het ademtest-apparaat, dat de politie gebruikt als selectiemiddel voorafgaand aan de ademanalyse, terecht alcohol gedetecteerd.

Omdat de man zelf niet daadwerkelijk onder invloed verkeerde werd dat door het ademanalyseapparaat ook niet vastgesteld. De man is daarop direct vrijgelaten.
Provincie:
Tag(s):