zondag, 19. maart 2006 - 14:06

Peter Bijvelds wint Tank S Rally

Emmeloord

Met bijna een minuut voorsprong heeft Peter Bijvelds de eerste ronde van het Rallyclinic Dutch Open gewonnen. Na de eerste dag van de Tank S Rally 2006, de voormalige Zuiderzeerally liep hij een lichte achterstand op. Maar op de tweede blijkt hij onverslaanbaar en zet de eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam.

Op ieder van de 18 klassementsproeven was hij de concurrentie te snel af. Bijvelds hield het tempo hoog en toen Eldik een foutje maakte werd de marge groot genoeg om te winnen.

In de groep N is de overwinning gegaan naar de ervaren Evert Bolderheij. Hij stuurde zijn "Evo"tje 18 seconden sneller over de proef dan merkgenoot Wout Hazeleger. In de Mitsubishi - Subaru strijd betekent dat 1-0 voor de Mitsu s.

Rally sprint
Erik Moree en Jaap Sinke hebben de Tank S Rallysprint gewonnen in hun Mitsubishi Lancer Evo 8. Gelegenheidssprinter Patrick Veenhuizen (die op de eerste dag van de rally uitviel en besloot in de sprint weer te starten) eindigde als tweede. Jarno van Haren en Wilfried Jilisen in een Ford Escort eisten de derde plek op.

De eerste wedstrijd in de 325i Challenge werd gewonnen door Theo v.d. Berg die Mark Maaskant drie minuten aan de broek gaf. Radio 3 FM DJ Paul Rabberink finishte als derde in de challenge tussenstand.