zaterdag, 7. januari 2006 - 21:59

Peuter uit buggy gesleurd door hond

Barneveld

Zaterdagmiddag rond 12.00 uur is in de Schoutenstraat in Barneveld een peuter slachtoffer geworden van een valse hond. Het jongetje zat in een buggy toen, onder toeschouwend oog van de oma, de hond (een American Staffordshire Terrier) het jongetje in het gezicht greep en enkele meters meesleurde.

Na fors ingrijpen van omstanders liet de hond pas los. Het jongetje is met ernstige verwondingen in eerste instantie naar het Gelders Valleiziekenhuis in Ede gebracht en later naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

De politie heeft de 37-jarige eigenaar uit Barneveld en zijn hond meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man verklaarde tegenover de politie de hond in het bezit te hebben gekregen in Spanje. Op last van de officier van justitie is de hond in beslag genomen; een dierenarts heeft het dier laten inslapen.

De politie heeft deze zaak in onderzoek. Zo zal worden onderzocht in hoeverre deze hond voldoet aan de criteria die staan vermeld in de Regeling Agressieve Dieren van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Daartoe zal onder meer contact worden opgenomen met de Algemene Inspectiedienst.
Provincie:
Tag(s):