zaterdag, 9. september 2006 - 22:22

Pingels brengen Excelsior de zege

Twee penalty's hebben Excelsior zaterdagavond aan een 3-1 overwinning geholpen op Heerenveen. De 19-jarige Luigi Bruins nam beide 'pingels' voor zijn rekening. Door de overwinning op de Friezen is de eerste overwinning van de Rotterdammers in de competitie een feit.

Cruciaal in het duel was de rode kaart voor Heerenveen-speler Petter Hansson. De Zweedse aanvoerder haalde in tiende minuut de doorgebroken Andwelé Slory in de zestien meter onderuit. Bruins toonde zich koel vanaf elf meter en schoot zijn ploeg op voorsprong. Door de plaatsverwijzing veranderde Hansson in korte tijd van held in schlemiel. Zes minuten eerder had hij zijn ploeg namelijk nog op een 1-0 voorsprong gezet.

Pas in de tweede helft kon Excelsior optimaal gebruik maken van de man-meer-situatie. Als moest er wederom een strafschop aan te pas komen. Bruins nam opnieuw het klujse voor zijn rekening: 2-1. Doordat de gasten vervolgens op zoek gingen naar de gelijkmaker, kreeg de thuisploeg nog enkele grote kansen. Tien minuten voor tijd gooide Slory met een prachtige lob het duel definitief op slot: 3-1.