zondag, 17. september 2006 - 14:20

Politie grijpt in bij treffen voetbalsupporters

Arnhem

De Arnhemse politie heeft zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC en Vitesse moeten ingrijpen bij confrontaties tussen voetbalsupporters in de Arnhemse binnenstad. Daarbij werden vijf aanhoudingen verricht.

Een agent raakte licht gewond maar was na behandeling direct weer inzetbaar. Aan de kant van de supporters raakte voor zover bekend niemand gewond.

In de loop van de middag kwam bij de politie informatie binnen dat een groep van ongeveer 200 NAC-supporters per trein onderweg was naar Arnhem. De groep streek na aankomst omstreeks half vijf neer op het Jansplein en leek zich aanvankelijk rustig te houden. Kort daarna kwam het echter tot een treffen met Vitesse-supporters waarop de politie ingreep. Het lukte de partijen te scheiden waarna het merendeel van de NAC-supporters met bussen naar het stadion Gelredome kon worden begeleid. Kort daarop ontstond er een schermutseling tussen een kleinere groep NAC-supporters en de politie. Agenten zagen zich daarbij genoodzaakt gebruik te maken van de wapenstok en politiehonden.

Een agent liep een kleine verwonding op toen hij werd geraakt door een glas of een fles. Maar ook hier lukte het de politie de groep NAC-supporters in bussen te krijgen en naar het stadion te begeleiden. Door de politie werden bij het laatste treffen vijf aanhoudingen verricht wegens onder meer baldadigheid, vernieling en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Een van de arrestanten wordt verdacht van mishandeling van een agent door te gooien met een fles of glas. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit St. Willibrord, Oosterhout en Geertruidenberg en variëren in leeftijd tussen de 19 en 31 jaar.
Provincie:
Tag(s):