donderdag, 27. juli 2006 - 14:37

Politie schakelt dierenbescherming in voor verhitte dieren

Lunteren

De Edese politie heeft woensdagavond in Lunteren de dierenbescherming ingeschakeld voor een aantal verhitte dieren die in een vrachtauto waren opgesloten. Een 41-jarige vrouw uit Den Haag hangt mogelijk een proces-verbaal boven het hoofd wegens dierenkwelling.

Surveillerende agenten troffen rond zeven uur op de Dorpsstraat in Lunteren een onbeheerde vrachtauto aan waarin enkele honden zaten die de indruk wekten oververhit te zijn. De dieren werden door de agenten uit de wagen gehaald en met behulp van omstanders met water gekoeld. Kort daarop kwam de 41-jarige Haagse bij de wagen die verklaarde dat de wagen van haar was en dat zij de dieren onder haar hoede had.

Door de agenten waren een dierenarts en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) gewaarschuwd om de situatie in ogenschouw te nemen. De dieren bleken weliswaar goed gevoed waren, aldus het oordeel van de dierenarts. Volgens de LID was het verblijf van de dieren in de vrachtwagen vanwege de hoge temperaturen echter onverantwoord en zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):