zondag, 8. januari 2006 - 8:41

Politie vindt drie babylijkjes

Beverwijk

De politie heeft in een tuin van een woning in Beverwijk drie babylijkjes aangetroffen. De gruwelijke vondst werd gedaan tijdens een onderzoek naar aanleiding van de dood van een pasgeboren baby. De vader en moeder van de vier kinderen zijn als verdachten in deze zaak aangehouden. De vader is inmiddels op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in deze zaak. Dit heeft het Openbaar ministerie zondagochtend meegedeeld.

De vondst werd gedaan nadat de politie Kennemerland een onderzoek had ingesteld naar aanleiding van de dood van een pasgeboren baby. Het stoffelijk overschot van de pasgeboren baby werd woensdag 21 december aangetroffen in een woning in Haarlem. Omdat de baby mogelijk was geboren in een woning in Beverwijk is ook in die woning een uitgebreid technisch onderzoek gedaan, aldus een woordvoerder van de politie dinsdagmiddag.

Het onderzoek is nog in volle gang en zal volgens persofficier Hartjes nog ‘enkele weken in beslag nemen’. Hoe de baby’s om het leven zijn gebracht wordt onderzocht, maar de drie baby’s waren wel voldragen, aldus Hartjes. Ook zal onderzoek moeten uitwijzen hoe lang de baby’s al dood waren. Of het gezin bekend was bij politie en justitie wil de persofficier niet zeggen. In de buurt is geschokt gereageerd op het drama.

Een team van 25 rechercheurs houdt zich bezig met het onderzoek in deze zaak.

De buurt reageert geschokt op de berichten van de afgelopen weken. Ongelooflijk, zo vertelt een buurvrouw van de naast gelegen woning. De man was volgens haar een echte klusser en was vaak rondom het huis aan het klussen. Soms zag je ze wel eens buiten met de hond, maar het stel leefde een teruggetrokken bestaan aldus de vrouw. Ook heeft de buurt nooit in de gaten gehad dat de vrouw zwanger was. Het is voor de buurt een naar griezelverhaa en dan te bedenken dat zo iets verschrikkelijks aangrenzend in mijn achtertuin heeft plaatsgevonden.
Provincie:
Tag(s):