maandag, 2. januari 2006 - 15:37

Politieman rijdt politieman aan

Heemstede

Een politieman is maandag tijdens een achtervolging van een tasjesdief, aangereden door een andere politieman die de agent wilde helpen. De tasjesdief had op de Valkenburglaan een vrouw beroofd van haar tas, die direct de politie alarmeerde. Twee motoragenten die in de buurt waren, zagen de tasjesdief rijden op zijn brommer en zetten de achtervolging in.

Daarbij ontstond een aanrijding tussen de verdachte en één van de agenten. Even later reden de agenten de verdachte op de Hugo de Grootlaan klem en ging hij er te voet vandoor. Een van de agenten stapte van zijn motor en stak de weg over om achter de jongen aan te gaan.

Hij werd toen aangereden door agenten in een auto die ook net arriveerden om te helpen bij de achtervolging. De agent heeft hierbij licht knieletsel opgelopen. De tasjesdief is alsnog aangehouden. Hij bleek een 19-jarige Hillegommer. Hij is ingesloten en wordt ervan verdacht op de Binnenweg in Heemstede nog een tweede tas te hebben gestolen. Van een 67-jarige Heemsteedse werd haar tas uit haar fietsmand gestolen. De politie onderzoekt of de verdachte nog meer strafbare feiten op zijn geweten heeft.
Provincie:
Tag(s):